Calle Carretas 5 in Altea

ALTEA
Vraagprijs
€ 1.788.000,- k.k.
Type
Woonhuis
Soort
villa
Type woonhuis
vrijstaande woning
Bouwjaar
2011-
Kamers
6
Slaapkamers
3
Woonopp.
224 m²

Interesse in deze woning?

Vanenburgh Vastgoed

vasb#inaraohetu.ay
06-1220 5306

Wilt u weten of u deze woning kunt betalen?
Kan ik deze woning kopen?

Benieuwd naar de huidige hypotheekrentes?
Bekijk actuele hypotheek rente

Download gratis het DuurzaamheidsprofielWoningwaarde rapport

Omschrijving


Casa Familiar in Altea - De Droomvilla voor de hele Familie

Casa Familiar is de ideale droomvilla voor de hele familie. Deze prachtige woning combineert luxe, comfort, en een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee. Van het zonnige dakterras met gezellige bar, tot de veranda met openhaard, de whirlpool in de badkamer en de infinity pool die naadloos overloopt in de zee; Casa Familiar heeft voor ieder gezinslid iets bijzonders te bieden.Casa Familiar - De Droomvilla voor de hele Familie

Casa Familiar is de ideale droomvilla voor de hele familie. Deze prachtige woning combineert luxe, comfort, en een adembenemend uitzicht over de Middellandse Zee. Van het zonnige dakterras met gezellige bar, tot de veranda met openhaard, de whirlpool in de badkamer en de infinity pool die naadloos overloopt in de zee; Casa Familiar heeft voor ieder gezinslid iets bijzonders te bieden.

In 2018 begon de transformatie van deze villa, met een locatie die direct betoverde: het gevoel alsof je vanaf het terras zo de zee in kunt stappen is werkelijk spectaculair. Samen met de gerenommeerde lokale architect Vicente Gijarro is een oude woning omgetoverd tot een moderne droomvilla die voldoet aan de hoge Nederlandse standaarden. Elk detail is met zorg afgewerkt, waardoor Casa Familiar niet alleen perfect is voor vakanties, maar ook geschikt voor permanente bewoning.

Architectuur
Bij aanvang van de renovatie was er een duidelijk beeld: Casa Familiar moet een moderne, eigentijdse villa worden. De steile trap maakte daardoor plaats voor een ruime inrit en de berghelling werd afgevlakt om speelruimte voor de kinderen en parkeerplaatsen te creëren.

De eerste ontwerpen waren snel gereed en tijdens het bouwproces zijn diverse aanpassingen doorgevoerd om de villa en de locatie optimaal te benutten. Het resultaat is een open en lichte woning, waar men vanuit iedere kamer kan genieten van het adembenemende uitzicht. De slaapkamers zijn uitgerust met ruime Franse balkons, waardoor het binnen- en buitenleven naadloos in elkaar overgaan. Ieder woon- en slaapvertrek heeft uitzicht op de Middellandse Zee.

Indeling
Vanaf de veranda komt men aan de voorzijde de woning binnen in de gangzone tussen de living en de keuken. Ook biedt de veranda (via de trapopgang rechts naast de voordeur) toegang tot het dakterras.

Het dakterras is voorzien van een vaste bar, waar men in de avonden kan genieten van het uitzicht en een drankje.

Vanuit de woonkamer is de open keuken bereikbaar. De keuken heeft een deur naar het achtergelegen terras. Via de gangzone die de woonkamer en keuken verbindt met de slaapkamers en badkamers is ook de bijkeuken bereikbaar waar zich een wasruimte bevindt met wasmachine en droogrommel, alsmede een tweede koel-/vriescombinatie. Ook is het gastentoilet bereikbaar via de bijkeuken.

Aansluitend zijn de drie slaapkamers en twee badkamers bereikbaar. Een van deze badkamers is en suite en maakt deel uit van de master bedroom. De master bedroom heeft ook een eigen inloopkast.

Onder de woning is nog een extra gastenappartement/slaapkamer aanwezig, alsmede een garage/opslagruimte. Onder de trapopgang vanaf de parkeerplaats is een extra toiletruimte gecreëerd, zodat men tijdens het zwemmen gemakkelijk gebruik kan maken van het toilet zonder dat men de woning in hoeft.


Materiaalgebruik

Terras
Het terras in voorzien van keramische PORCELANOSA UNIK tegels van 80x80cm met anti-slip in de kleur IVORY. Naast het zwembad is er een design buitendouche aangebracht van het merk en type SANTA OUTDOOR ST XL 105 CR.

Veranda
De veranda is opengewerkt en de togen die eerst aanwezig waren zijn verwijderd. Om ook in de winter van de veranda te kunnen genieten is er een schuifpui aangebracht met plafondhoge ramen en een openhaard van het merk Fusion Centraal. De openhaard is afgewerkt in de kleur Champagne/brons.

Dakterras
Het dakterras is vervaardigd uit beton en voorzien van een vaste bar. Er is voldoende ruimte om te loungen en te genieten van de ondergaande zon.

Woonkamer
De woonkamer heeft een Champagne/bronskleurige CL Design O'800 openhaard welke is geleverd door Dirk Smit Chimineas uit Altea.

Keuken
De keuken is ontworpen door Creativ Cocinas en gemaakt in Duitsland. De keuken is geheel voorzien van de beste kwaliteit materialen en apparatuur. Bijna alle apparatuur is van de iQ700 serie van het merk Siemens.

Het aanrecht en kookeiland in de keuken zijn gemaakt door DEKTON. In het kookeiland is een champagne kleurige gootsteen geïntegreerd voorzien van een bijpassende kraan.

De keuken is voorzien van een Bora Pure PURU inductiekookplaat voorzien van afzuiging. Een Siemens combi-oven, vaatwasmachine een koel-/vriescombinatie, een oven/magnetron, twee wijnkoelkasten, een bordenwarmer.

Bijkeuken
De bijkeuken is voorzien van een vast DEKTON aanrecht met daaronder een wasmachine en een droogtrommel van het merk Siemens. Ook bevindt er zicht een tweede koel-/vriescombinatie van het merk Siemens.

Gastentoilet
Het gastentoilet heeft van een zwevend toilet en is voorzien van een staande designfontein.

Badkamer I
De eerste zeer luxe uitgevoerde badkamer is voorzien van een dubbel wandmeubel, een zelfstandige regendouche, zwevend toilet en luxe Whirlpool. Boven de wasbakken hangen twee verlichte en verwarmde spiegels.

Badkamer en Suite
Deze zeer luxe badkamer en suite is bedoeld voor de ouders en maakt deel uit van de master bedroom. Deze badkamer is eveneens voorzien van een dubbel wandmeubel, een zelfstandige regendouche en een zwevend toilet. Boven de wasbakken hangen twee verlichte en verwarmde spiegels.

Zwembad
Het verwarmde zoutwater infinityzwembad is voor zien van meerdere waterdichte lagen alvorens het betegeld werd. Daarna is het zwembad voorzien van 2.5x2.5cm keramische GRESITE MEZCLA mozaïektegeltjes in de kleur MONTREAL. Deze tegeltjes hebben een metallic laagje dat ervoor zorgt dat het bad een schitterende levendige blauwe kleur krijgt.

Het zwembad wordt verwarmd door een Bomba de Calor Z300 warmtepomt van 7,6 KW.

De kwaliteit van het water wordt onder andere in standgehouden door een Electrolysis GO SALT 40 GR/H en een uitgebreide filterinstallatie.

Kozijnen
De gehele woning is voorzien van aluminium kozijnen met warmte werende geïsoleerde beglazing.

Beglazing

Buitendeuren
De extra verstevigde Iroko buitendeuren zijn gemaakt door C. MOYCA Carpinteria, S.L. en voorzien van het type THOR 20 CAMBA. Deze deuren zijn verzwaard en geven een extra beveiliging.


Vloeren en plinten
De vloeren in de woning zijn voorzien van keramische PORCELANOSA UNIK tegels van 80x80cm in de kleur IVORY. Dezelfde tegels zijn gebruikt op het terras, maar dan in de anti-slip variant.

De plinten zijn van hetzelfde merk en materiaal als de tegels en uitgevoerd in

Binnenwanden
Alle wanden in de woon- en slaapvertrekken zijn afgewerkt met glad stucwerk dat is voorzien van een sauslaag.

De binnenwanden in de badkamers zijn voorzien van plafondhoge keramische PORCELANOSA tegels van 100x275cm met marmerstructuur.

Buitenwanden
Alle buitenwanden zijn afwerkt met monocapa en voorzien van een sauslaag.

Inrit en parkeerterrein
De inrit is voorzien van zogenaamd stempelbeton uitgevoerd in een lichte kleur.Casa Familiar - The Dream Villa for the Whole Family

Casa Familiar is the ideal dream villa for the whole family. This beautiful home combines luxury, comfort, and a breathtaking view over the Mediterranean Sea. From the sunny rooftop terrace with a cozy bar to the veranda with a fireplace, the whirlpool in the bathroom, and the infinity pool that seamlessly blends into the sea, Casa Familiar has something special to offer for every family member.

In 2018, the transformation of this villa began, with a location that instantly enchanted: the feeling of stepping right into the sea from the terrace is truly spectacular. Together with the renowned local architect Vicente Gijarro, an old house was transformed into a modern dream villa that meets high Dutch standards. Every detail has been carefully finished, making Casa Familiar perfect not only for holidays but also for permanent residence.

**Architecture**
At the start of the renovation, there was a clear vision: Casa Familiar must become a modern, contemporary villa. The steep staircase was replaced by a spacious driveway, and the hillside was leveled to create play space for children and parking spots.

The first designs were quickly ready, and various adjustments were made during the construction process to optimally utilize the villa and the location. The result is an open and bright house, where one can enjoy the breathtaking view from every room. The bedrooms are equipped with spacious French balconies, seamlessly blending indoor and outdoor living. Every living and sleeping area has a view of the Mediterranean Sea.

**Layout**
From the veranda, one enters the house at the front through the hallway between the living room and the kitchen. The veranda also provides access (via the staircase next to the front door) to the rooftop terrace.

The rooftop terrace features a fixed bar, where one can enjoy the view and a drink in the evenings.

The open kitchen is accessible from the living room. The kitchen has a door to the rear terrace. Through the hallway that connects the living room and kitchen with the bedrooms and bathrooms, the utility room is also accessible, containing a laundry area with a washing machine and dryer, as well as a second fridge/freezer combination. The guest toilet is also accessible through the utility room.

Following this are the three bedrooms and two bathrooms. One of these bathrooms is en suite and part of the master bedroom. The master bedroom also has its own walk-in closet.

Below the house is an additional guest apartment/bedroom, as well as a garage/storage room. An extra toilet has been created under the staircase from the parking area, so one can easily use the toilet while swimming without having to enter the house.

**Materials Used**

**Terrace**
The terrace is fitted with 80x80cm ceramic PORCELANOSA UNIK tiles with anti-slip in the color IVORY. Next to the pool is a design outdoor shower of the brand and type SANTA OUTDOOR ST XL 105 CR.

**Veranda**
The veranda has been opened up, and the arches that were initially present have been removed. To enjoy the veranda in winter as well, a sliding door with ceiling-high windows and a fireplace of the brand Fusion Central has been installed. The fireplace is finished in the color Champagne/bronze.

**Rooftop Terrace**
The rooftop terrace is made of concrete and features a fixed bar. There is ample space to lounge and enjoy the sunset.

**Living Room**
The living room has a Champagne/bronze colored CL Design O'800 fireplace supplied by Dirk Smit Chimineas from Altea.

**Kitchen**
The kitchen is designed by Creativ Cocinas and made in Germany. The kitchen is fully equipped with the highest quality materials and appliances. Almost all appliances are from the Siemens iQ700 series.

The countertop and cooking island in the kitchen are made by DEKTON. A champagne-colored sink with a matching faucet is integrated into the cooking island.

The kitchen features a Bora Pure PURU induction cooktop with built-in extraction. A Siemens combi-oven, dishwasher, fridge/freezer combination, oven/microwave, two wine coolers, and a plate warmer.

**Utility Room**
The utility room has a fixed DEKTON countertop with a washing machine and dryer from Siemens underneath. There is also a second fridge/freezer combination from Siemens.

**Guest Toilet**
The guest toilet has a floating toilet and a standing design sink.

**Bathroom I**
The first very luxurious bathroom features a double vanity unit, a standalone rain shower, a floating toilet, and a luxury whirlpool. Above the sinks hang two illuminated and heated mirrors.

**En Suite Bathroom**
This very luxurious en suite bathroom is intended for the parents and is part of the master bedroom. This bathroom also features a double vanity unit, a standalone rain shower, and a floating toilet. Above the sinks hang two illuminated and heated mirrors.

**Pool**
The heated saltwater infinity pool has multiple waterproof layers before being tiled. It is then fitted with 2.5x2.5cm ceramic GRESITE MEZCLA mosaic tiles in the color MONTREAL. These tiles have a metallic layer that gives the pool a vibrant blue color.

The pool is heated by a Bomba de Calor Z300 heat pump of 7.6 KW.

The water quality is maintained by an Electrolysis GO SALT 40 GR/H and an extensive filtration system.

**Frames**
The entire house is equipped with aluminum frames with insulated, heat-resistant glazing.

**Glazing**

**Exterior Doors**
The extra reinforced Iroko exterior doors are made by C. MOYCA Carpinteria, S.L. and equipped with the type THOR 20 CAMBA. These doors are weighted and provide extra security.

**Floors and Baseboards**
The floors in the house are fitted with 80x80cm ceramic PORCELANOSA UNIK tiles in the color IVORY. The same tiles are used on the terrace, but in the anti-slip variant.

The baseboards are of the same brand and material as the tiles and executed in

**Interior Walls**
All walls in the living and sleeping areas are finished with smooth plasterwork and a coat of paint.

The interior walls in the bathrooms are fitted with ceiling-high 100x275cm ceramic PORCELANOSA tiles with a marble structure.

**Exterior Walls**
All exterior walls are finished with monocapa and a coat of paint.

**Driveway and Parking Area**
The driveway is fitted with stamped concrete in a light color.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.788.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Woonhuis
Soort
villa
Type woonhuis
vrijstaande woning
Bouwjaar
2011-
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
uitstekend

Tuin

Type
tuin rondom, zonneterras
Hoofd tuin
tuin rondom
Ligging
zuid, west
Oppervlakte
500 m²

Woonhuis

Kamers
6
Slaapkamers
3
Verdiepingen
2
Woonopp.
224 m²
Inhoud
580 m³
Ligging
aan rustige weg, vrij uitzicht, zeezicht

Energie

Verwarming
elektrische verwarming, open haard, vloerverwarming geheel, warmtepomp

Garage

Type
parkeerplaats, souterrain
Capaciteit
1 auto

Berging

Type
inpandig
Voorzieningen
voorzien van elektra, voorzien van verwarming, voorzien van water
Isolatie
volledig geïsoleerd

Foto's

Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea
Calle Carretas 5 in Altea

Video

Kaart

Neem contact met ons op

Bekijk de actuele rentetarieven en de maandlasten voor deze woning

Een hypotheekadviseur vinden?

Klik hier
Nationale woningbond
Weten wat je gaat betalen per maand?
Bereken hier de maandlasten van je hypotheek
Bereken de maandlasten