Holwierderweg 1

KREWERD
Vraagprijs
€ 239.500,- k.k.
Type
Woonhuis
Soort
eengezinswoning
Type woonhuis
vrijstaande woning
Bouwjaar
1920
Kamers
5
Slaapkamers
3
Woonopp.
180 m²

Interesse in deze woning?

Makelaarsland Nederland B.V.

088-2002000

Wilt u weten of u deze woning kunt betalen?
Kan ik deze woning kopen?

Benieuwd naar de huidige hypotheekrentes?
Bekijk actuele hypotheek rente

Download gratis het DuurzaamheidsprofielWoningwaarde rapport

Omschrijving

Op een prachtige plek gelegen in het wierdedorp Krewerd is voor de koper van deze woning een unieke kans om een energie neutrale, vrijstaande woning te realiseren. Centraal gelegen in het dorp met een nabijgelegen speeltuintje en voetbalveld biedt de plek een prachtig uitzicht over de akkers en velden.

De woning is op dit moment onderdeel van het versterkingsprogramma en Experiment Krewerd. Er is naar verwachting een flinke subsidie beschikbaar die de koper kan aanwenden om de huidige woning te renoveren en versterken. Soms kan de subsidie ook worden gebruikt om sloop en nieuwbouw te plegen. Er is een voorbereidingsbudget beschikbaar voor een ondersteuningsteam, waar een architect van uw keuze aan kan worden toegevoegd.

Op een perceel van 525 m2 bevindt zich op dit moment een voormalige boerderij die in 1920 is gebouwd en een vloeroppervlak heeft van 180 m2. De woning bevat prachtige oude gebinten en andere karakteristieke kenmerken, maar ook enige houtworm, scheurvorming in zijgevels en een uit het lood staande voorgevel. Versterking en renovatie zijn wenselijk. Dit geldt ook voor de aanwezige schuur van 20 m2.

Er is in 2018 een asbestinventarisatie gemaakt, waaruit blijkt dat er asbest aanwezig is of kan zijn. In de kelder zijn asbesthoudende platen gevonden.

Op de verdieping is de dakconstructie en de vloeren in de slaapkamers aangetast door houtworm. De houtworm tast de constructie echter niet aan. Dit staat in het inspectierapport EVS-2 uit januari 2019. Dit inspectierapport ligt aan de versterkingsoperatie ten grondslag.


KREWERD
Het wierdedorp Krewerd is prachtig gelegen tussen de velden en landerijen en wordt omringd door de dorpen Holwierde, Oosterwijtwerd en Leermens. Nabij de woning liggen een speeltuintje en voetbalveld. Ook zijn in Krewerd een haventje, een monumentale kerk en het levendige dorpshuis Kredo aanwezig.
Krewerd ligt nabij de N33, waardoor de plaatsen Appingedam en Delfzijl, maar ook de Eemshaven binnen 10 autominuten te bereiken zijn. Zowel Appingedam als Delfzijl zijn op ca. 20 fietsminuten gelegen. Je vindt hier alle benodigde voorzieningen en goede verbindingen voor het openbaar vervoer. De stad Groningen is op nog geen 30 minuten rijden gelegen. De omgeving biedt veel fiets- en wandelmogelijkheden. Kortom: een heerlijke plek om te wonen te midden van rust en natuur, met alle benodigde voorzieningen dichtbij.

EXPERIMENT KREWERD
Koper kan zelf kiezen of de woning onderdeel blijft van Experiment Krewerd of niet. Experiment Krewerd is een dorpscoöperatie die de versterkingsoperatie in verband met de aardbevingsproblematiek wil combineren met de benodigde energietransitie. De versterkingsoperatie en de energietransitie zijn aanleiding om het dorp, onder aanvoering van de Dorpscoöperatie, in één keer toekomstbestendig te maken. Het dorp wil het vertrouwde eigen karakter behouden. Renovatie van de huidige woning of nieuwbouw van een schuurwoning past goed binnen het beeldkwaliteitsplan waar de woning aan dient te voldoen.

BIJZONDERHEDEN
- Koper kan naar eigen inzicht de woning renoveren of slopen en nieuwbouw plegen
- Voorbereidingsbudget beschikbaar die aan koper wordt overgedragen; potentieel meer subsidie beschikbaar
- Naar wens kan de woning onderdeel blijven van Experiment Krewerd
- In Krewerd zal glasvezel worden aangelegd

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 239.500,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Woonhuis
Soort
eengezinswoning
Type woonhuis
vrijstaande woning
Bouwjaar
1920
Onderhoud binnen
matig
Onderhoud buiten
matig

Tuin

Type
tuin rondom

Woonhuis

Kamers
5
Slaapkamers
3
Verdiepingen
3
Woonopp.
180 m²
Inhoud
500 m³
Perceelopp.
525 m²
Ligging
aan rustige weg, landelijk gelegen

Energie

Isolatie
dubbel glas
Verwarming
gaskachels

Garage

Type
geen garage

Berging

Type
inpandig
Voorzieningen
voorzien van elektra

Foto's

Holwierderweg 1
Holwierderweg 1
Holwierderweg 1
Holwierderweg 1
Holwierderweg 1
Holwierderweg 1
Holwierderweg 1
Holwierderweg 1
Holwierderweg 1

Neem contact met ons op

Bekijk de actuele rentetarieven en de maandlasten voor deze woning

Een hypotheekadviseur vinden?

Klik hier
Nationale woningbond
Weten wat je gaat betalen per maand?
Bereken hier de maandlasten van je hypotheek
Bereken de maandlasten