Karturf 92

HEERENVEEN
Vraagprijs
€ 469.000,- k.k.
Type
Woonhuis
Soort
eengezinswoning
Type woonhuis
vrijstaande woning
Bouwjaar
1991
Kamers
7
Slaapkamers
6
Woonopp.
119 m²
Energielabel
A

Interesse in deze woning?

Makelaarsland Nederland B.V.

088-2002000

Wilt u weten of u deze woning kunt betalen?
Kan ik deze woning kopen?

Benieuwd naar de huidige hypotheekrentes?
Bekijk actuele hypotheek rente

Download gratis het DuurzaamheidsprofielWoningwaarde rapport

Omschrijving

Vrij uitzicht!
Wonen aan het water!
Een glooiende tuin op het Zuiden!

Drie belangrijke voordelen, maar er zijn nog meer want via een veilige fietsroute is het centrum van Heerenveen snel en gemakkelijk te bereiken. Dichtbij vindt u vier bouwmarkten, andere discountzaken, de muziekschool en het onlangs verbouwde en uitgebreide winkelcentrum "De Greiden". Basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs liggen gunstig ten opzichte van de woning en niet te vergeten, op loopafstand het NS- en busstation. De straat telt 77 woningen en ligt op een soort schiereiland, dat geeft een gevoel van saamhorigheid en het is geen doorgaande weg. Voor de auto’s is er een toegangsweg en aan de noordzijde van de straat is nog een fiets- en voetgangersburg om de bereikbaarheid te vergroten. De achterkant van de woning geeft u vrij uitzicht op een speelveld met daarop een aantal speeltoestellen, een strandje en een voetbalveld. Aan de voorzijde van de woning heeft de straat een openbare parkeerstrook en een trottoir.
Deze sfeervolle woning is gebouwd in 1990/91 en heeft een bijzondere en vooral praktische indeling. Door de inpandige garage is er op de eerste en tweede verdieping veel ruimte en op de begane grond niet meer woonruimte dan praktisch gezien nodig is. De woning is "traditioneel" gebouwd, dat wil zeggen dat bij de bouw zoveel mogelijk gebruik is gemaakt van steen en beton om een zo hoog mogelijke warmte- en geluidsisolatie te verkrijgen. Alle buitenmuren zijn geïsoleerde spouwmuren en de eerste verdiepingsvloer is gemaakt van betonelementen. Het perceel is 488 vierkantenmeter groot. De achtertuin ligt op het Zuiden en grenst aan een brede sloot die door de wijk loopt. Er is veel ruimte in vaste kasten en knieschotten plus een grote opslagruimte onder de vloer van de begane grond. De woning kent geen bijgebouwen en dat geeft de mogelijkheid om de bebouwing fors uit te breiden. De bouwvoorschriften van het bestemmingsplan Wijk Nijehaske worden u desgewenst toegemaild.

Algemeen.
De buitenmuren zijn gebouwd van handgebakken steen die zacht rood van kleur is. De royaal uitgevoerde boeidelen en de dakgoten zijn van Red Cedar hout gemaakt en de raam- en deurkozijnen van Meranti hout. De dakpannen zijn van Nederlandse rivierklei gebakken en gemêleerd van kleur.
De zijkanten van de woning zijn geheel bestraat. Aan de westkant kunt u meerdere auto’s parkeren en desgewenst een caravan of camper.
Aan de oostkant is in de beschutting van de huizen, plaats voor een zitje. Deze ruimte kan ook afgesloten worden en ingericht als stalling voor fietsen en om de afvalcontainers neer te zetten. De gehele woning is royaal voorzien van wandcontactdozen. Alle radiatoren hebben een thermostaatkraan en de vier hemelwaterafvoeren plus toebehoren zijn uitgevoerd in zink. De drie buitendeuren hebben bruin getint glas met een gaas van staal daarin verwerkt. Verder hebben alle drie buitendeuren het zelfde cilinderslot met aan de binnenkant een draaiknop. Het slot is voorzien van extra verhard staal en elke deur heeft op drie plaatsen een dievenklauw. De huidige bewoners zijn de eerste bewoners en die hebben geen last gehad van inbraak. De binnendeuren zijn bedekt met licht eiken fineer. Het zijn opdekdeuren en het glas boven de deuren is van wit getint glas met een sierlijk bloemmotief.

De hal.
Er is een royale (vaste) kapstok aanwezig met de mogelijkheid om meer dan twintig jassen op te hangen. De voordeur heeft een bijzondere vorm, solide deurbeslag met een brievenbus. Onder de deurmat bevindt zich een extra groot luik waardoor u in de kruipruimte komt.

De meterkast.
Deze is 35 cm diep en fungeert ook als extra voorraadkast. De meterkast is gemoderniseerd en klaar voor de komst van de elektrische auto. Zolang deze auto nog niet aanwezig is, kunt u dankzij de zonnepanelen energie terugleveren aan het net of het huis zo veel mogelijk met elektriciteit verwarmen. De woning heeft Energielabel A mede door de voor het energieverbruik gunstige indeling.

Het toilet.
Hier treft u een Royal Sphinx toiletpot met bijpassende wc-bril en deksel.
Een fontein met een chroomkleurig sifon en een zwenkkraan. Het toilet en de fontein zijn camee kleurig en er is een kantelraam aanwezig voor extra daglicht en ventilatie.

De woonkamer.
In de kamer, in de keuken en in de hal ligt een vaste parketvloer van het type Eiken Tapis Visgraat met zwarte bies en band. Onder het parket is 12 mm spaanplaat verlijmd voor de warmte-isolatie. De wanden zijn deels behandeld met sierpleister in een fijne schorsstructuur. De aanwezige nis zorgt voor een geleidelijke overgang van de kamer naar de keuken en heeft een verlaagd plafond van Red Cedar schrootjes met een ingebouwde spot. De trap bevindt zich centraal in de woning, dit voor een directe en snelle verbinding naar de 1e verdieping.

Aan de voorkant in de woonkamer, boven het raam bevindt zich een verlaagd plafond van Red Cedar schrootjes met drie ingebouwde traploos instelbare spots. De vensterbanken zijn dertig centimeter diep en gemaakt van een bekend natuursteen uit Italië. Onder de trap bevindt zich een grote vaste kast met daarachter nog weer een afzonderlijk ruimte van 95 bij 55 cm. De kast heeft drie in hoogte verstelbare legplanken van dertig cm diep over de gehele breedte en diepte van de kast. Daarnaast is er op ooghoogte nog een vierde plank met opstaande rand.

De eikenhouten keuken bestaat uit:
- een onderkast met twee korfladen en een lade voor het bestek.
- een vaatwasser met bijpassend deurpaneel.
- een gootsteenkast van 100 centimeter breed.
- een onderkast in de hoek.
- een oven en een keramische kookplaat met een timmer en pauzeknop.
- flessenkast met lade.
- in het aanrechtblad bevindt zich een dubbele spoelbak.
- de gootsteen mengkraan heeft een aansluiting in de muur.

Van de bovenkasten is er een met een glas in lood patroon.
In de hoek bevindt zich een open keukenkast en verder is er een platte wasemkap.
De keuken is gunstig gesitueerd ten opzichte van de eethoek, de bijkeuken en het terras.


De bijkeuken.
Deze royale bijkeuken biedt voldoende ruimte aan een wasmachine, een droger, een vriezer en de nodige keukenkasten.

De garage.
Een ruime garage met voldoende lichtinval en aan de voorkant een crème kleurige roldeur. Na het plaatsen van een raamkozijn is de ruimte geschikt te maken als kantoorruimte of als slaapkamer met eigen douche en toilet. De mogelijkheden, qua riolering, verwarming en elektriciteit zijn aanwezig en dat maakt de woning geschikt als seniorenwoning of voor mensen met een handicap. De garage kan ook deels bij de woonkamer gevoegd worden of bijvoorbeeld als kamer verhuurd worden aan een student. De oppervlakte van de garage is 22 vierkante meter. Dat getal kunt u na de verbouwing optellen bij de totale woonoppervlak.


De catacomben.
Onder de kamer, de keuken en de hal bevindt zich een kruipruimte (maximaal 70 cm hoog). Dankzij een vloer van cement is er een ruimte van ongeveer 40 vierkante meter om van alles en nog wat in op te slaan. In de catacomben liggen ongeveer 500 stenen die bij het huis behoren en meer dan 100 dakpannen. (Er is trouwens nog nooit een dakpan van de woning afgewaaid.) Er komt frisse lucht naar binnen door de vier in de buitenmuren aanwezige roosters.


Slaapkamer 1.
Deze slaapkamer grenst niet aan een andere slaapkamer waardoor u hier meer privacy hebt. Er zijn aansluitingen aanwezig voor een wasbak met warm en koud stromend water en twee vaste kasten. Een van de vaste kasten heeft een hanggedeelte van 70 cm breed met achterin nog een legplank van 30 cm breed. De andere vaste kast is groter: 210 cm diep en 65 cm breed. Hierin treft u zes in hoogte verstelbare legplanken, een hanggedeelte, een opbergruimte voor de sokken en achterin nog een vaste plank. De borstwering is 52 cm hoog. De vloer van de gehele eerste verdieping is belegd met kurk.

Slaapkamer 2.
Ook in deze kamer treft u een grote vaste kast met Louvre deuren: 195 cm breed en maximaal 85 cm diep. De kast heeft drie brede legplanken en een hanggedeelte van 65 cm breed.

Slaapkamer 3.
Hier komen vanuit de meterkast de telefoon-, de tv en de internetkabel naar boven. Via de aanwezige loze buizen kunt u deze kabels doorvoeren naar elke slaapkamer. De borstwering is 55 cm hoog met daarop over de volle lengte een plank van 20 cm breed.

Slaapkamer 4.
Ook in deze slaapkamer zijn aansluitingen aanwezig voor een wasbak met warm en koud stromend water. De aanwezige dakkapel is 2.45 meter breed en heeft twee uitzetramen plus een vensterbank van 23 cm breed. De verlichting bestaat uit drie ingebouwde spots. De borstwering is 60 cm hoog.

De badkamer.
Deze royale badkamer heeft een extra breed ligbad van kunststof. De deels vlakke bodem, van 60 cm lang en 50 cm breed geeft de mogelijkheid om staande in het bad te douchen. Aanwezig is een douchescherm van gehard glas en een badmengkraan van het merk Grohe. De wasbak is camee kleurig en heeft een chroom kleurig sifon, een ronde spiegel en een bijpassend planchet. Het toilet is camee kleurig en van het merk Royal Sphinx met de bril en het deksel in dezelfde kleur. Naast het toilet bevindt zich een betegeld muurtje van 80 cm hoog om het gevoel van privacy te verhogen tijdens het toiletbezoek. De badkamer is betegeld met Sphinx wandtegels van 15 bij 20 cm, beige van kleur met een strooirand op ooghoogte. Aanwezig een vaste kast, 110 cm breed, 30 cm diep en 50 cm hoog. Bovenop betegeld, zodat er voldoende plaats is voor uw badbenodigdheden. Het plafond is gemaakt van Red Cedar schrootjes met twee ingebouwde spots en trekschakelaar. De vensterbank heeft ronde hoeken; is 30 cm diep en gemaakt van Travertin (een bekende Italiaanse natuursteen). De badkamer heeft een mechanische afzuiging, maar een openslaand raam kan na het douchen of baden ook voor de nodige ventilatie zorgen.

De CV-ruimte.
De warmte van de cv-ketel en de twee ventilatieroosters in het dak maken deze ruimte zeer geschikt als droogruimte voor de was. In de zomer van 2022 is er een nieuwe cv-ketel geplaatst: een Remeha Avanta Ace 28c CW4. Deze ketel is gekozen omdat hij degelijk is en voorbereid op de koppeling met duurzame technieken, waaronder de zonneboiler en de hybride waterpomp. Deze ruimte is ook geschikt om een tweede wasmachine en droger te plaatsen.

De tweede verdieping.
Er is een vaste trap naar de twee verdieping. Daar treft u een overloop aan met twee grote vaste kasten en een afsluitbare voorraadbak. De twee slaapkamers / verblijfruimtes hebben een kantelraam, een vensterbank en aan beide kanten knieschotten. In de knieschotten is verlichting aangebracht en deze twee kamers zijn royaal voorzien van wandcontactdozen. De tweede verdieping is vanwege het energieverbruik en desgewenst de privacy af te sluiten met een grote plaat van hechthout (1,5 cm dik). De maximale loophoogte op deze verdieping bedraagt 212 centimeter.

De voortuin.
Vanaf de voordeur gemeten, is de voortuin 4.70 m diep en 10 m breed.
Voor het raam van de woning staat een grote vaste bloembak die gevuld is met verschillende soorten hortensia’s. De voortuin is aan een kant oplopend wat hoogte betreft en begrensd met ronde palen van hout.

De achtertuin.
Bij de bouw van de woning is voor wat betreft de fundering, gebruik gemaakt van grondverbetering. De aarde die daarbij vrijkwam is deels gebruikt om de tuin glooiend te maken. De achtertuin is 16 meter breed en 19 meter diep, met aan beide kanten vrije ruimte om spullen neer te zetten die u even niet wilt zien. Als u onder de pergola boog doorloopt, komt u via een brede trap van vier treden bij de sloot, waar over de gehele breedte van het perceel een pad loopt van 80 cm breed.
In het gazon staan twee Japanse sierkersen die in het voorjaar dieproze bloemen krijgen.
Afgelopen voorjaar is het gazon behandeld met ammoniumsulfaat. Dat is een chemische meststof gebaseerd op stikstof, die het mos verbrand. Er zijn na de behandeling kale plekken ontstaan die weer met verse graszoden zijn bedekt. Inmiddels is het gazon daarvan hersteld.

Het terras ligt op het zuiden en is beschut, aan de ene kant door de bijkeuken en aan de andere kant door een terrasmuur. Hier bevindt zich ook het oudste gedeelte van de woning. De terrasmuur is namelijk afgewerkt met Rojo Marinace, een natuursteen van miljoenen jaren oud. Het terras is 5.10 bij 3.50 meter groot en snel en gemakkelijk bereikbaar vanuit de keuken.

De zonnepanelen.
Op het dak aan de zuidzijde van de woning is tweemaal een set zonnepanelen aangebracht. De eerste set is geïnstalleerd in augustus 2019 en de tweede set begin april 2022. De totale oppervlakte van beide sets is 36,3 vierkante meter en het gezamenlijke piekvermogen bedraagt 6852 watt. Beide sets hebben een afzonderlijke PV-verdeler in de bijkeuken en een aparte omvormer in de cv-ruimte. De opbrengst per jaar, gebaseerd op ervaringscijfers, zal ongeveer 7250 kWh zijn. De resultaten van de panelen kunt u aflezen in een app.

Bij de sloot desgewenst nog plaats voor een derde set zonnepanelen. Pal op het zuiden, op een glooiende helling en over de volle breedte van het perceel.

De sloot.
Achter de woning is een sloot van 7 meter breed en in het midden ruim een meter diep. Geschikt als viswater en in het voorjaar zijn er de kwakende kikkers. De walbeschoeiing is 40 cm hoog en bestaat uit Azobé palen met twee gestapelde hardhouten planken. Het onderhoud van de walbeschoeiing is voor rekening van de bewoner. Er is sinds 1991 geen onderhoud uitgevoerd en dat is volgens de huidige bewoners de komende jaren ook niet nodig. Het schoonmaken van de sloot wordt gedaan met een speciale boot en de kosten daarvan zijn voor rekening van de gemeente Heerenveen. In de sloot is een steiger geplaatst om met een roeiboot of een kano aan te kunnen meren. Open water is niet ver weg! Als u in bezit bent van een boot, 450 meter verderop is een passantenhaven genaamd "De Warring". Er is daar aan het Nieuwe Heerenveense Kanaal plaats voor ongeveer tien boten en er is geen liggeld verschuldigd.

De waarde van de woning:
De ligging van het perceel is gunstig, het is een van de mooiste plekjes van Heerenveen. Dicht bij het centrum, vrij uitzicht vanuit de achtertuin, voldoende ruimte rondom de woning en een tuin op het zuiden die grenst aan het water. Wat wilt u nog meer? In april hebben twee makelaars de waarde van de woning getaxeerd op
€ 485.000 en € 503.000.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 469.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Woonhuis
Soort
eengezinswoning
Type woonhuis
vrijstaande woning
Bouwjaar
1991
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Tuin

Type
tuin rondom

Woonhuis

Kamers
7
Slaapkamers
6
Verdiepingen
3
Woonopp.
119 m²
Inhoud
550 m³
Perceelopp.
488 m²
Ligging
aan rustige weg, aan water, in woonwijk

Energie

Energie label
A
Isolatie
dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie
Verwarming
c.v.-ketel

Garage

Type
inpandig
Capaciteit
1 auto

Foto's

Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92
Karturf 92

Neem contact met ons op

Bekijk de actuele rentetarieven en de maandlasten voor deze woning

Een hypotheekadviseur vinden?

Klik hier
Nationale woningbond
Weten wat je gaat betalen per maand?
Bereken hier de maandlasten van je hypotheek
Bereken de maandlasten