Koningsdam 1

ROTTERDAM
Vraagprijs
€ 222.000,- k.k.
Type
Woonhuis
Soort
woonboot
Type woonhuis
vrijstaande woning
Bouwjaar
1906-1930
Kamers
3
Slaapkamers
2
Woonopp.
68 m²

Interesse in deze woning?

Rillow Makelaardij

fhpprf#evyybj.ay
085-30 30 710

Wilt u weten of u deze woning kunt betalen?
Kan ik deze woning kopen?

Benieuwd naar de huidige hypotheekrentes?
Bekijk actuele hypotheek rente

Download gratis het DuurzaamheidsprofielWoningwaarde rapport

Omschrijving

WOONSCHIP "LA DOLCE VITA"
Vrijstaand wonen in hartje Rotterdam, op 1 minuut loop afstand van metro en trein station Rotterdam Blaak.

Super alternatief in het beperkte aanbod op de woningmarkt, met maandelijks lage vaste kosten (liggeld en verzekering) van ongeveer 199,- per maand.
Met zorg onderhouden compleet varend historisch woonschip uit 1922. Waarvan de geschiedenis is vastgelegd, door de kleinzoon van de 1e eigenaar, in een jubileum boek.
Zekerheid van liggen in Rotterdam, met een overdraagbaar ligplaatscontract van stichting Erfgoedhavens Rotterdam.

Alles is aanwezig voor sfeervol en aangenaam wonen en thuis werken;

-ruim voorzien van een 'moderne' woonkamer met open keuken en eettafel,
-roef met kantoor en gasten verblijf,
-badkamer met ligbad/douche, wastafel en wc,
-vooronder met 2 slaapkamers waarvan 1 tweepersoons, 1 éénpersoons en een kinderledikant.

Alle ruimtes zijn voorzien van centrale verwarming (elektrisch en dieselverwarming).

De kijkdagen zijn op afspraak. De afspraak wordt ingepland met de schipper. U kunt direct via deze website een aanvraag indienen voor een bezichtiging.

Nadere omschrijving Woonschip
U kunt als vanzelfsprekend voor een gewoon traditioneel woonhuis of voor een appartement kiezen, maar als u graag in het centrum van Rotterdam wilt wonen, is dit een fantastisch alternatief. Een heus varend woonschip (Friese Tjalk uit 1922) met ligplaatscontract en momenteel gelegen in de oude haven van Rotterdam. Als u daarbij bovendien ook nog van varen houdt, is dit een unieke kans. De huidige 'eigenaar schipper' bewoont zijn varend woon schip sinds 2000 en ervaart deze woonvorm nog dagelijks als een vakantie. Over vakantie gesproken: dat wordt vanaf nu een heel bijzondere ervaring. U trekt er tijdens uw vakanties namelijk al varend met uw woning op uit en u bent 'thuis' in elke haven. U hebt vanuit de oude haven van Rotterdam een rechtstreekse, open verbinding met tal van waterwegen en recreatiegebieden. Wordt het dit jaar bijvoorbeeld de Biesbosch, de Zeeuwse wateren, of de Waddenzee? U hoeft er zelfs geen koffer voor in te pakken, het enige wat u doet is de trossen los gooien! In elke haven bent u een graag geziene gast, of het nu Zierikzee, Leiden, Hoorn of Enkhuizen is. U zult de mooie zomeravonden voortaan beleven op het dek van uw eigen schip.

U krijgt een met zorg onderhouden compleet varend woonschip (afmetingen 20,73 * 4,04 * 0,80 m.) met een ligplaats contract (overdraagbaar voor het schip) van stichting Erfgoedhavens Rotterdam en voorzien van een Communautair Binnenvaart Certificaat (CBB/CVO). Alle voorzieningen zijn aanwezig voor veilig varen, waaronder AIS, marifoon, verlichting, reddingsvesten en brandblussers. In 2018 heeft het schip haar CBB verkregen en in 2021 is zij wederom op de helling geweest en zijn het vlak en de huid in zijn geheel geteerd en is het bovendek geverfd. Voor de verzekering is de keuring van het onderwaterschip geldig tot 2024. De motor (Mercedes OM 615 motor uit 1985) is betrouwbaar en in goede staat. Bent u in bezit van minimaal een klein vaarbewijs dan kunt u direct afmeren en het ruime sop kiezen. Varen met dit schip is met een gedegen overdracht van de eigenaar schipper goed te doen.

Het totale oppervlak is 83 m2 en het effectieve woonoppervlak 68 m2. Het woongedeelte is geheel betimmerd en voorzien van degelijke brandwerende isolatie. Onder het vooronder bevinden zich een twee persoons bedstee, een éénpersoonsbed, een kinderledikant en een wasruimte voor droger en wasmachine. De woonkamer is voorzien van een open keuken, een vaste eettafel en een eiken houten vloer. De stahoogte is 1,96m, gerealiseerd door een verhoogd stalen luikenkap voorzien van luiken en patrijspoorten voor optimaal evenwicht in licht en leefruimte. De douche en toilet ruimte met ligbad is modern ingericht. De roef doet dienst als kantoor ruimte, werkplek / gasten verblijf met rondom uitzicht op de haven. De motor, de diesel verwarming (Kabola), dieseltanks en accu 's bevinden zich onder het achterdek.

Alle ruimtes zijn voorzien van centrale verwarming (olie) en elektrische verwarmingselementen zijn geplaatst in de roef en de woonkamer om in voor en najaar duurzaam te verwarmen. Stroom en water komen van de walvoorziening, koken en douchen doet u met gas (losse fles). De gas installatie waaronder het fornuis en de geiser zijn in 2021 gekeurd, de veiligheidsmiddelen (zwemvesten, brandalarm en brandblussers) aan boord zijn in 2022 gekeurd.

Vaste lasten, belastingen en hypotheek
Jaarlijks betaald u liggeld inclusief milieu en afvalheffing aan de stichting Erfgoedhavens. Voor 2022 is dit 122,- euro per maand. Daarnaast dient u het schip verplicht te verzekeren, voor dit jaar kostte dit 921,- euro. De totale vaste kosten bedragen dus ongeveer 199,- per maand. Echter, voor de aanschaf betaald u geen overdrachtsbelasting en voor het wonen op het schip betaald u niet, zoals iedere huizenbezitter, jaarlijks de WOZ lasten. U bespaart hiermee in het 1e jaar bijna 5500,- euro aan belasting.

Wilt u dit schip kopen dan moet de overdracht formeel worden vastgelegd in een notariële akte, net als dat het geval is bij een huis. Na het hellingen en de keuring wordt de overdracht geregeld door een notaris. Ten aanzien van mogelijke financiering bieden ING en Rabobank geen hypotheek meer aan voor varende schepen. Er zijn wel diverse andere mogelijkheden deze vindt u door te zoeken op scheepshypotheken. Wanneer u zeker bent dat wonen op het water in een historische haven bij u past, neem dan contact met ons op via deze website en wij maken dan een afspraak zodat u de sfeer van dit unieke woonschip kan proeven.Bovenstaande vrijblijvende object- informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid daarvan kan de makelaar geen aansprakelijkheid aanvaarden, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging voor een bezichtiging, het doen van een bod en/of om in onderhandeling te treden.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 222.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Woonhuis
Soort
woonboot
Type woonhuis
vrijstaande woning
Bouwjaar
1906-1930
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Woonhuis

Kamers
3
Slaapkamers
2
Verdiepingen
1
Woonopp.
68 m²
Inhoud
145 m³
Perceelopp.
1 m²

Garage

Type
geen garage

Foto's

Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1
Koningsdam 1

Kaart

Neem contact met ons op

Bekijk de actuele rentetarieven en de maandlasten voor deze woning

Een hypotheekadviseur vinden?

Klik hier
Nationale woningbond
Weten wat je gaat betalen per maand?
Bereken hier de maandlasten van je hypotheek
Bereken de maandlasten