Verkocht onder voorbehoud

Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht

UTRECHT
Vraagprijs
€ 450.000,- k.k.
Type
Woonhuis
Soort
woonboot
Type woonhuis
vrijstaande woning
Bouwjaar
voor 1906
Kamers
5
Slaapkamers
4
Woonopp.
85 m²

Interesse in deze woning?

Ons Huis Vastgoed

vasb#bafuhvfinfgtbrq.ay
030-2312161

Wilt u weten of u deze woning kunt betalen?
Kan ik deze woning kopen?

Benieuwd naar de huidige hypotheekrentes?
Bekijk actuele hypotheek rente

Download gratis het DuurzaamheidsprofielWoningwaarde rapport

Omschrijving

Uniek wonen hartje Utrecht in de Museumhaven op een bijzonder HISTORISCH SCHIP in combinatie met een VASTE LIGPLEK, INPANDIGE PARKEERPLAATS, twee BERGINGEN op de kade, een afgesloten BERGING bij de loods van buitenaf bereikbaar, een ZOLDER voor de zeilen, én een gezamenlijke LOODS met steiger voor alle 15 historische schepen.

De gezamenlijke loods bestaat uit twee grote ruimtes voor onderhoud (één voor het zware werk en één voor schilderwerk), een collectieve pantry, wc, douche en wasmachine. En een prachtige overkapte steiger. Handig om bijvoorbeeld zeilen te laden of lossen. Maar ook goed voor feestjes, BBQ's of carbid schieten met nieuwjaar.

In deze haven krijg je fijne buren! Regelmatig zijn er spontane borrels of BBQ's. En eens per jaar organiseren we met verhalen en gluhwein het "lichtjes aanschreeuwen" voor alle kinderen uit de buurt.

De kade is circa 9 meter breed en zonder verkeer. Voor kinderen een heerlijke plek om in de zomer buiten te spelen en te zwemmen.

Je woont op loopafstand van het centraal station, en de Mariaplaats via de Moreelsebrug. In een levendige en kinderrijke wijk. Parken, scholen, sportvelden en winkels zijn allemaal op loopafstand.

Via de Noordersluis kun je het Amsterdam-Rijnkanaal bereiken, en Nederland en omstreken bevaren. De Jantje is een platbodem. Aanmeren bij het hondenstrand van Maurik, voor anker bij Durgerdam, de wadden eilanden bezoeken, zeehonden spotten, of droogvallen op het wad: Het behoort allemaal tot de mogelijkheden met deze Hasselteraak.

De woning is van (bijna) alle moderne gemakken voorzien, en een heleboel voorzieningen zijn zo ingericht dat het ook mogelijk is om een poosje off grid te leven. Het schip is direct goed bewoonbaar.

We zijn op zoek naar een koper die respectvol om zal gaan met de historie van dit varend erfgoed en haar goed wil onderhouden zodat zij nog een eeuw mee kan.

De Jantje:
De Jantje is een roerend goed. Het grootste deel van het ruim is in 2008 opnieuw ingetimmerd. Bij alle ruimtes tussen het vooronder en de roef zijn de wanden geïsoleerd. Er is zeer efficiënt van de ruimte gebruik gemaakt. Het hele ruim heeft een stoere eiken planken vloer. Er is een grote leefruimte met open keuken en zithoek waarbij ook nog ruimte is om bijvoorbeeld een werkplek te maken. Er is de mogelijkheid tot het aansluiten van een kachel naar wens. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de inrichting van de kamers eromheen. Momenteel wordt de historisch ingetimmerde roef als tweepersoons slaapplek gebruikt. Maar deze kan zo teruggebracht worden tot een tweede woonkamer of werkplek.

De indeling:
Er zijn twee ingangen: of via het achterdek en de roef, waardoor je bij de keuken uitkomt. Of via een luik en een vrij steile trap, waardoor je in de gang uitkomt. Vanuit de gang zijn bereikbaar de leefruimte (nr.3), slaapkamer (nr.1), slaapkamer (nr.2), de douche (circa 0,82cm breed x 1,04cm diep), het toilet, het fonteintje, een kleine wandkast, en grotere wandkast die ruimte biedt voor een wasmachine en droger.

Slaapkamer (nr.1) heeft beperkte stahoogte ivm het verlaagde voordek. Dit is ooit verlaagd, ivm het plaatsen van de zijschroef. Door de CVO eisen is er in 2017 een waterdichte deur geplaatst en deze geeft toegang tot het vooronder dat nog de originele intimmering heeft. Hier zijn twee kinder bedstee's ingebouwd en een paar kastjes en is tevens ook de plek van de ankerketting. Momenteel is deze ruimte in gebruik als opslagruimte.

Slaapkamer (nr.2) heeft twee toegangsdeuren en een rechtstreeks toegang tot de douche via een glazen deur. Het is mogelijkheid om hier een tweepersoonsbed te plaatsen tussen de deuren.

De woon/leefruimte (nr.3) heeft een antieke toegangsdeur met oud glas. Een grote wandkast en een ingebouwde bank, met drie grote opberglades eronder. Een oude schouw, met de mogelijkheid een kachel aan te sluiten. De open keuken heeft een fraai (gezoet) granieten keukenblad (Nero Assoluto) en dito massief granieten wasbak. Daaronder een keukenblok met verschillende lades, en een ingebouwde afwasmachine en koelkast. Aan de andere zijde zijn drie ingebouwde kasten, ook gemaakt van antieke deuren. In een van de kasten is de mogelijkheid om een oven-grill combi te plaatsen.

Vanuit de keuken is via een kleine trap de roef (nr.4) bereikbaar. Deze beschikt net als het voor- en achteronder nog over de originele intimmering die vakkundig gerestaureerd is. Er is een kachel (die mogelijk aangesloten kan worden), een oorspronkelijke marmeren (mini)aanrecht, een vaste zitbank (deze zit nu onder het bed) en een glas-in-lood deur die toegang geeft tot de achteruitgang. Daar is ook nog een heel klein ouderwets toilet met voetpomp. Nu is de roef in gebruik als slaapkamer, maar deze kan eenvoudig omgebouwd worden tot een extra eet-, woon- of werkkamer.

Vanuit de roef kan via een smalle doorgang met trapje het achteronder (nr.5) bereikt worden. Er bevindt zich hier een twijfelaar-bedstee, heel veel ingebouwde kastjes, een cv radiator, en een oude (niet aangesloten) kachel. Heel knus als kinderkamer of logeerkamer.

De historie:
- Jantje is vernoemd naar de vrouw van de eerste schipper: https://www.binnenvaart.eu/hasselteraak/39047-rival.html
- Historische Haselteraak (Groninger slof) Jantje. In 1907 gebouwd op de werf in Oude Pekela. 122.892 ton. 24,47 x 4,85 meter
- Uniek is de ankerspil. Het aantal varende aken met een ankerspil zijn op een hand te tellen. En het historisch ingetimmerde achteronder, vooronder en de roef. Verschillende foto's van de Jantje zijn opgenomen in het boek "Schepen die blijven". Jantje is ingeschreven bij de FONV: https://bhs20.lvbhb.nl/BHS/show1ship.php?id=MTAxNDM=
- Het schip heeft begin 19e eeuw vooral turf en schelpen gevaren in noord Nederland. Later werd het vaargebied en het soort goederen uitgebreid.
- Tijdens de oorlog is het schip geconfisqueerd en naar Duitsland gebracht. Na de oorlog heeft de toenmalig eigenaar haar weer opgehaald.
- Tot ongeveer 1968, voer het schip met een opduwer.
- In de jaren zeventig is het in onbruik geraakte schip, opgekocht door een liefhebber. Deze heeft alles gerestaureerd naar de oorspronkelijke stijl.
- Jantje heeft onder de vorige eigenaar, voor 2008, de A status gekregen bij de FONV. Nr 2291
- In 2013 maakte Jantje onderdeel uit van de historische vloot op het Ij, met de koningsvaart, ter gelegenheid van de kroning van Willem Alexander.
- In 2015 maakte Jantje onderdeel uit van Sail.
De ligplaats:
- De ligplek is eigendom en gekocht van de gemeente Utrecht. De erfpacht is eeuwigdurend afgekocht. De ligplaats is in het midden van de museumhaven en bestaat uit het recht om een museaal schip neer te leggen. De maximale maatvoering voor een schip in deze haven is 30x5,5 meter met de mogelijkheid om vrijstelling aan te vragen tot niet meer dan 10% van de lengtemaat.
- De ligplaats is onroerend goed en hierover dient overdrachtsbelasting te worden betaald.
- De gemeente Utrecht heeft besloten alle schepen in Utrecht een WOZ waarde van €5000,- toe te kennen.

Er zijn voor privé gebruik:
- Een brievenbus in de kademuur
- Twee hokjes in de kademuur van circa 1x2m voor opslag (bijv fiets, hout, gasflessen, etc)
- Een berging van circa 2x2,25 meter, te bereiken via de buitenkant van de loods.
- In de loods, is ook de helft van een open zolder beschikbaar voor opslag van bijvoorbeeld zeilen in de winter (circa 0,80m x 2,45m met schuin dak)
- Een inpandige parkeerplek (onlosmakelijk via kettingbeding verbonden aan de havenplek). Deze ligt onder de flats aan de Eelderdiephof. Inrijden via de Heycopstraat. Voetgangers in-&uitgang via een van de flats (ter hoogte van Eelderdiephof 114). De parkeerplek maakt onderdeel uit van een andere VVE waar ook de flatbewoners onderdeel van uit maken. De kosten voor beheer en onderhoud van de parkeerplek is €32,- per maand.
- De Loods is voor collectief gebruik. Deze bestaat uit: twee grote ruimtes voor onderhoud (één voor het zware werk (circa 10,30m x 4,50m) , één voor schilderwerk (circa 8,30m x 4,50m), een collectieve pantry (circa 1,90m x 2,25m), wc (circa 1,90m x 2,25m), douche & wasmachine (circa 1,90m x 2,25m). En een prachtige overkapte steiger, over de hele lengte van het gebouw van circa 22 meter. Handig om bijvoorbeeld zeilen te laden of lossen. De VVE kosten zijn €34,- per maand.

Energie & verwarming:
- De leefruimte en slaapkamers kunnen verwarmd worden door de CV op diesel. Deze staat in de machine kamer en kan van buitenaf gevuld worden bij een bunkerschip of middels jerrycans.
- In de leefruimte is de mogelijkheid om een kachel aan te sluiten.
- In de roef staat een ongebruikte kachel met kookplaten die nu geen aansluiting heeft omdat de cv deze kachelpijp gebruikt.
- Aan de buitenkant van de roef is de bun, waar de gasfles staat. Deze voorziet het gasfornuis en de geiser van de douche van gas.
- In slaapkamer (nr.1) tegen het vooronder is nog een elektrisch verwarmingsplaatje boven het bed.
- De wanden van leefruimte en slaapkamers, zijn geïsoleerd d.m.v. steenwol en houten betimmering.
- Het dak is geïsoleerd d.m.v. houten luiken, bubbeltjesfolie en 6 cm purplaat.
- De huidige pelletkachel wordt weggehaald omdat deze te zwaar is voor de ruimte. Totale winter 2022/2023 konden de leefruimte verwarmd worden met circa €300,- aan pellets. Dit was voor de isolatie van het dak.
- Er is aan de zijkant van de roef een stalen gasbun via de buitenkant te bereiken. De gasinstallatie wordt gebruikt om te koken en voor de douche geiser.

Water:
- Via een leiding in de kadewand is de Jantje aangesloten op schoon water.
- De douche wordt verwarmd door een geiser zonder waakvlam. Deze is weggewerkt in de mastkoker. De keuken heeft warm water door een kleine keuken boiler uit 2008. Deze is weggewerkt onder het aanrecht.
- Via de sanibroyeurs wordt vuilwater uit keuken, douche en wc in de vuilwatertank gepompt van circa 300 liter.
- D.m.v. een vuilwaterpomp, die automatisch aanslaat, wordt het vuil water met overdruk het riool in gepompt.
- Belangrijk is om bij kou de schoon en vuilwater leidingen én het koppelpunt met het schip te verwarmen om bevriezing te voorkomen.
- Er is een schoonwater tank van circa 1200 liter voor tijdens het varen.

Onderhoud, technische zaken, keuringen en overige aangelegenheden:
- Het schip is altijd verzekerd geweest bij EOC, alle keuringen zijn altijd op tijd uitgevoerd. De premie is nu voor ons €161,- per maand. Het keuringsritme staat op 6 jaar. Het schip is elke keer na circa 3 jaar gehellingd.: 2008 in Ter Herne, 2012 in Vreeswijk, 2015 in Vreeswijk, 2017 en 2020 bij Scheepswerf het Anker in Hendrik Ido Ambacht. De geplande hellingbeurt is 11 t/m 14 april 2023 in Vreeswijk.
- Het laatste vlakrapport is van 2017.
- In 2008 is het ruim van het schip opnieuw ingetimmerd, inclusief gasleidingen en electra.
- In de jaren daarna zijn de blokken vernieuwd.
- Rond 2016 zijn er 6 nieuwe ramen geplaatst met dubbel glas.
- In 2017 is het roer gerestaureerd.
- In 2018 is het schip CVO gekeurd. De herkeuring is in 2023
- In 2018 is het schip uitgerust met AIS (MMSI: 244780697). Er zijn twee Marifoons aanwezig.
- In 2019 zijn er nieuwe bokkenpoten geplaatst.
- In 2019 is de gas installatie gekeurd.
- In 2020 zijn een aantal zetboorden vernieuwd.
- In 2020 is de galan verbust.
- In 2022 is het dak extra geïsoleerd door op de bestaande houtenluiken en dekzeilen 6 cm purplaten te plaatsen. Deze zijn afgewerkt met bruin acrylzeildoek.
- In 2022 zijn nieuwe startaccu's geplaatst.
- In september 2022 zijn de 3 aanwezige brandblussers gekeurd t/m augustus 2029.
- De machinekamer is onder de roef. Deze is te bereiken door een luik naast het roef keukentje, en door de trap (tussen leefruimte en roef) weg te nemen. De machinekamer is kruiphoogte.
- In de machine kamer bevindt zich een omvormer, de diesel cv-kachel, de dieseltank (circa 380 liter), de schoonwatertank (circa 1200 liter), en de motor. Deze is in 2000 ingebouwd. En een ventilator, die de machinekamerlucht rechtstreeks naar buiten afvoert.
- Brandmerk: 5023 B Rott 1931; plaats van inbeiteling: potdeksel SB achter.
- Het schip is geklonken, nieuw staal gelast; achterschot en dak van de roef van hout; doorbroken VP schot (met waterdichte deur) en 2 x MK schot.
- Hoofdmotor: DAF 575 kW, 73,5 kW (100 PK) bij 2.000 omw. , volgens opgave bouwjaar 1954 en gereviseerd in de jaren 70, motornummer A 16206 op plaatje kleppendeksel en A 35801 op SB zijde motorblok; ZF 2 hydraulische keerkoppeling 1:4; koeling: indirect met warmtewisselaar; schroef: drie blads brons; vetgesmeerde schroefas.
- Aggregaat: 1 cilinder Hatz luchtgekoelde dieselmotor met 5 kVA 220 / 380 V generator bij 3.000 toeren in silent pack, bouwjaar onbekend, tweedehands ingebouwd in 2004.
- Klussen die we graag over laten aan de volgende eigenaar is om een van de zwaardophangingen die verbogen is te herstellen en de lieren laten reviseren om de speling weg te nemen.
- Wat na de koop ontbreekt en zelf door de nieuwe eigenaar geregeld moet worden voor de volgende CVO herkeuring: Gekeurde zwemvesten, CO2 & rookmelders.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 450.000,- k.k.
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Woonhuis
Soort
woonboot
Type woonhuis
vrijstaande woning
Bouwjaar
voor 1906
Onderhoud binnen
goed
Onderhoud buiten
goed

Woonhuis

Kamers
5
Slaapkamers
4
Verdiepingen
1
Woonopp.
85 m²
Inhoud
170 m³
Perceelopp.
3.832 m²
Ligging
aan vaarwater, aan water, in centrum, in woonwijk, open ligging, vrij uitzicht

Energie

Isolatie
dakisolatie, grotendeels dubbelglas, muurisolatie
Verwarming
c.v.-ketel

Garage

Type
parkeerkelder

Berging

Type
vrijstaand steen
Voorzieningen
met vliering, voorzien van elektra, voorzien van verwarming, voorzien van water

Foto's

Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht
Veilinghavenkade 36, 3521 AK Utrecht

Kaart

Neem contact met ons op

Bekijk de actuele rentetarieven en de maandlasten voor deze woning

Een hypotheekadviseur vinden?

Klik hier
Nationale woningbond
Weten wat je gaat betalen per maand?
Bereken hier de maandlasten van je hypotheek
Bereken de maandlasten