Weeresteinstraat 101A

HILLEGOM
Vraagprijs
€ 700.000,- k.k.
Type
Woonhuis
Soort
eengezinswoning
Type woonhuis
halfvrijstaande woning
Bouwjaar
1900
Kamers
4
Slaapkamers
2
Woonopp.
138 m²
Energielabel
C

Interesse in deze woning?

Makelaarsland Nederland B.V.

088-2002000

Wilt u weten of u deze woning kunt betalen?
Kan ik deze woning kopen?

Benieuwd naar de huidige hypotheekrentes?
Bekijk actuele hypotheek rente

Download gratis het DuurzaamheidsprofielWoningwaarde rapport

Omschrijving

Karakteristieke & unieke designloft woning in oude drukkerij & lijmfabriek uit 1900!

Deze woning heeft in diverse magazines gestaan (zie foto's bijlage) en online magazines (alsnog online te vinden). Ook is de woning in diverse televisieprogramma's in beeld gebracht.

Hillegom is de noordelijkste gemeente van de provincie Zuid-Holland en hartje van de bollenstreek. Op fietsafstand van het strand - Langevelderslag/ Noordwijk aan Zee/ Zandvoort - en op een half uurtje van de Zuidas (Amsterdam) en toch helemaal weg van de snelweg. In deze prachtige straat staat als achterhuis de oude lijmfabriek, uit 1900: Certus Koudlijm Kleefstoffen. Een kind van haar tijd, waarin de industriële revolutie gevierd werd met indrukwekkend en rijk gedecoreerd bouwen. Het Achterhuis werd in 2017 ontdekt door de Nederlandse interieurontwerper en kunstenaar; Stef van der Bijl. Zijn oeuvre laat zich kenmerken doordat hij een object kan zien als niemand anders; los van begrenzende contexten en zelfstandig in vorm en functie. Wat voor de één het nut verloren heeft, is een schat voor de ander. De kunst van het zien stralen van de schat door de barsten en kieren, die verstaat hij, en demonstreerde hij ook bij dit object. Vroeger keek hij met zijn vader naar oude James Bond films, waarin geheim agent 007 met interessante gadgets voor de Britse Inlichtingendienst werkt. Vandaag de dag haalt hij als ontwerper zijn inspiratie nog steeds uit deze films.

ALS EEN TULP UIT DE BOL
In 1915 is het pand uitgebouwd en werd het in gebruik genomen als drukkerij. Sinds de jaren ‘80 is het pand in gebruik als woonhuis. In 2013 werd het huis flink verduurzaamd, door goede isolatie aan te brengen en alle leidingwerk eens flink aan te pakken. Stef zag gelukkig door zijn wimpers de potentie van dit pand en hoe dit pand omgetoverd kon worden tot een fraaie designloft woning. Er volgde een uitgebreid onderzoek in de gemeentearchieven en naar aanleiding daarvan werd het achterhuis volledig gestript. De loft werd grondig verbouwd en Stef van der Bijl maakte hier een heerlijk, tijdloos woonhuis van voor hemzelf en zijn gezin.

Hij nam de ruimte zelf als uitgangspunt. Van der Bijl is een meester in het integrale bouwen; alle ruimte wordt optimaal benut door loze ruimte aan te wenden als inbouwkasten en door verblijfsruimtes zoals slaapvertrekken compact te houden. Hij gebruikt graag glas als materiaal in de ruimtes, zodat de wanden wegvallen voor het oog. Licht, luchtig, barely there. In het schitterende plafond is een lichtstraat aangebracht, die werkt als een atrium en het zonlicht met bakken tegelijk binnen laat stromen. Onder de handen van Van der Bijl werd deze plek van een non-descripte woning getransformeerd tot een magnifiek huis, als een tulp uit een bol.

NAAR BINNEN
Het is een huis vol speelse kwinkslagen en karakter, opjes en afjes, stoere hoeken en zachte rondingen en bijzondere details. Zo zijn bijvoorbeeld alle stopcontacten en schakelaars uitgevoerd in ouderwets bakeliet. Voor de entree gaan we door een fraai siersmeedwerk hek in Art Nouveau-stijl, via een smal steegje vol klimplanten en de met eikenhouten regels betimmerde portiek, naar de antieke Jugendstil-voordeur; een vossensnuit, want de Jugenstil was dol op motieven uit de natuur. In de ramen zie je de ogen, de deurgrepen zijn de neus.

De ruime vestibule met gietvloer, waar je oog direct valt op een kunstwerk waarachter de fietsenberging verborgen zit. Achter de fietsenberging is nog een bergruimte, zo groot als de kamer die erboven zit. Hoge plafonds (3,5 à 4 meter) zorgen voor een ruimtelijk gevoel. Aan de linkerzijde antieke louvredeuren uit Egypte, die de meterkast, boekenkast en garderobe aan het zicht onttrekken. Aan beide zijden van de hal zijn de vertrekken voorzien van stalen kozijnen met glas. In het plafond het atrium waardoor alle ruimtes daglicht hebben.

Links de bijzonder fraaie slaapkamer; intiem en sereen, door het contrasterende palet van blank stalen kozijnen, mahoniehouten houten vloeren en oude balken en lichte wanden. Een boek lees je hier bij warm licht van de Sew me-lampjes, een grappige vondst van l’artiste lui-même. Aansluitend de studeerkamer, en aan de overzijde de tweede slaapkamer met een trapje naar de slaapruimte. Beide kamers zijn voorzien van ventilatiekanalen. De slaapvertrekken liggen een paar treden hoger dan het vloerniveau, op 1.20m hoogte, waardoor er efficiënte kastruimte (zowel hangend als liggend) onder deze kamers gerealiseerd is. Achter deze kastruimte bevindt zich extra bergruimte voor bijvoorbeeld de vakantiespullen. Eén kamer is voorzien van convectieradiatoren. Deze wordt niet gebruikt aangezien de vloerverwarming voldoende warmte biedt. De rest van het huis wordt door vloerverwarming verwarmd, waardoor het huis jaarrond een zeer comfortabel binnenklimaat kent.

De woonkamer is een glorieuze viering van de vindingrijkheid van Van der Bijl. De living wordt luister bijgezet door het zitmeubel, een klassieke houten zeilboot, een Flying Dutchman, met daarin handgestikte lederen zittingen. Aan de andere kant de eettafel, gemaakt van een Vintage Klepper Kayak met een opvouwbaar frame.

Vanuit de woonkamer door de drie openslaande deuren toegang tot patio, die omgeven wordt door rijplaten uit de Tweede Wereldoorlog, waartussen de hedera en clematis hun kleurige gebladerte laten groeien. Een zalige, onderhoudsvriendelijke tuin om ’s middags te genieten van de zon. Vanuit de tuin tevens toegang tot de parkeerplaatsen aan de achterzijde.

De keuken wordt uitgelicht door een lichtstraat van beloopbaar glas, die de verdieping verbindt met de begane grond. Twee gietijzeren zuilen uit een Franse fabriek houden geduldig de wacht naast het kookeiland. Uw gasten kunnen hier tijdens het koken gezellig aanschuiven met de barstoelen. De op maat gemaakte keuken heeft een industrieel karakter door de RVS-fronten en het stoere, blauwstalen kookeiland met een forse kookplaat met daarop vier gaspitten en een wokbrander. Het werkblad biedt genoeg ruimte aan de fervente hobbykok om zich volledig uit te leven, want er is maar liefst 5m2 werkblad. Voorts een dubbele wasbak, bergruimte in zowel de onderbouw als in de zijwand van de keuken voorzien van een mahoniehouten kastenwand voor maximale bergruimte. Uiteraard is deze prachtige keuken voorzien van navenant inbouwmateriaal, zoals een SMEG-oven en magnetron, wasmachine, vaatwasser, ijskast en diepvries.

Om het hoekje de fraaie badkamer met royale inloopdouche, WC en wastafel. Daarnaast nog een separate WC met wastafel voor de gasten.

NAAR BOVEN
Via een wenteltrap naar boven, hier bevindt zich in de voormalige machinekamer een wellness met heerlijke Finse sauna, een massagedouche en de tuindeur naar het zalige dakterras op het zuiden.

NOTA BENE
Het huis en haar interieur zijn één; ze horen bij elkaar en ze zijn voor elkaar gemaakt. Mocht u dit nu ook vinden, dan is het misschien goed om te weten dat alle unieke items en fraai vormgegeven meubelstukken bij het huis verkrijgbaar zijn tegen meerprijs, op te vragen bij de makelaar.

KORTOM
Als ‘Meneer De Vos’ u bij de entree al niet in zijn zak had, dan is dat toch zeker na de rondleiding het geval. De oude lijmfabriek en drukkerij is een eigen universum geworden, met een persoonlijkheid die in elke hoek opnieuw een glimlach op uw gezicht tovert. Wilt u dit sublieme kunstwerk met eigen ogen zien? We geven u met liefde een tour.

ONDERHOUD
- In 2016 is het dak geheel van de buitenzijde geïsoleerd en zijn de buitenmuren voorzien van voorzetwanden v.v. isolatie. Ook is er een lichtstraat geplaatst en is de huidige badkamer gebouwd;
- In 2018/2019 is het gehele pand van binnen verbouwd en voorzien van vloerverwarming. Op diverse technische installaties zit nog garantie;
- In 2020 is de eikenhouten gevelbekleding rond de entree aangebracht;
- In 2021 is het stalen hek bij de entree geplaatst en gerestaureerd;
- Het gehele houtwerk van de buitenkozijnen en dakranden zijn in 2021 opnieuw geschilderd door een erkend schildersbedrijf. Een groot deel van de houten daklijsten en zinkendakgoot aan de zuidzijde zijn ook vervangen;
- De gevel aan de achterzijde van de woning is in 2021 ook opnieuw geschilderd door erkend schildersbedrijf.

ENGLISH TRANSLATION: WEERESTEINSTRAAT 101 A HILLEGOM

Characteristic & unique design loft house in old printing & glue factory from 1900!

Hillegom is the northernmost municipality of the province of Zuid-Holland and the bulb region. At half an hour from the Amsterdam and yet completely away from the highway. In this beautiful street stands the old glue factory, dating from 1880: Certus Koudlijm Kleefstoffen. A child of its time, in which the industrial revolution was celebrated with impressive and richly decorated buildings. The Secret Annex was discovered in 2017 by the Dutch interior designer and artist; Stef van der Bijl. His oeuvre is characterized by his ability to see an object as no one else; detached from limiting contexts and independent in form and function. What has lost its use for one person, is a treasure for another. The art of seeing the treasure shine through the cracks and crevices, he understands, and demonstrated with this object. He used to watch James Bond movies with his father, in which secret agent 007 works for the British Intelligence Service with interesting gadgets. Today, as a designer, he still gets his inspiration from these movies.

LIKE A TULIP FROM A BULB
In 1915, the building was expanded and put into use as a printing office. Since the 1980s, the building has been used as a residence. In 2013 the house was made much more sustainable by installing good insulation and tackling all the pipe work. Stef fortunately saw through his eyelashes the potential of this property and how it could be transformed into a beautiful design loft home. Extensive research in the municipal archives followed and as a result, the back house was completely gutted. The loft was thoroughly renovated, and Stef van der Bijl turned it into a lovely, timeless home for himself and his family.

He took the space itself as the starting point. Van der Bijl is a master of integral construction; all space is optimally utilized by using empty space as built-in cupboards and by keeping living areas such as bedrooms compact. He likes to use glass as a material in the rooms, so that the walls disappear to the eye. Light, airy, barely there. In the magnificent ceiling, a skylight has been installed, which works like an atrium and lets the sunlight stream in by the dozen. Under Van der Bijl's hands, this place was transformed from a nondescript dwelling into a magnificent house, like a tulip from a bulb.

THE TOUR
It's a house full of playful quips and character, ups and downs, tough corners and soft curves and special details. For example, all the outlets and switches are made of old-fashioned Bakelite. For the entrance we go through a beautiful wrought iron gate in Art Nouveau style, through a narrow alley full of climbing plants and the porch, which is paneled with oak strips, to the antique Art Nouveau front door; a fox's beak, because the Art Nouveau was fond of motifs from nature. In the windows you see the eyes, the door handles are the nose.

The spacious vestibule with cast floor, where your eye immediately falls on a piece of art behind which the bicycle storage is hidden. Behind the bike shed is another storage room, as big as the room above it. High ceilings (3.5 to 4 meters) create a spacious feeling.

On the left side antique louvre doors from Egypt, which hide the meter cupboard, bookcase, and wardrobe from view. On both sides of the hall, the rooms are equipped with steel frames with glass. In the ceiling the atrium provides daylight to all rooms. To the left is the particularly beautiful bedroom; intimate and serene, due to the contrasting palette of black window frames, mahogany-colored wooden floors and beams and light walls.
Here you can read a book by the hot light of the Sew Me lamps, a funny invention of l'artiste lui-même. Adjacent is the study, and on the other side is the second bedroom with stairs to the sleeping area.

Both rooms have ventilation ducts. The bedrooms are a few steps higher than the floor level, at 1.20m height, so there is efficient closet space (both hanging and lying) under these rooms realized. Behind this closet space there is extra storage space for vacation gear, for example. One room is equipped with convection radiators. This is not used since the underfloor heating provides sufficient heat. The rest of the house is heated by underfloor heating, making the house a very comfortable indoor climate year-round.

The living room is a glorious celebration of Van der Bijl's ingenuity. The living room is highlighted by the seating, a classic wooden sailboat, a Flying Dutchman, with hand-stitched leather seats inside. On the other side is the dining table, made from a Vintage Klepper Kayak with a folding frame.

From the living room through the three French doors access to patio, which is surrounded by road plates from World War II, between which the hedera and clematis grow their colorful foliage. A delightful, low maintenance garden to enjoy the sun in the afternoon. From the garden also access to the parking at the rear.

The kitchen is illuminated by a skylight of walkable glass, connecting the first floor with the first floor. Two cast iron columns from a French factory patiently keep watch next to the kitchen island. Your guests can cozy up here with the bar chairs while cooking. The custom-made kitchen has an industrial character due to the stainless-steel fronts and the sturdy, bluish-steel kitchen island with a substantial hob containing four gas burners and a wok burner.

The worktop offers enough space for the avid hobby cook to fully indulge, because there is no less than 5 m² worktop. Furthermore, a double sink, storage space in both the basement and the side wall of the kitchen with a mahogany cabinet wall for maximum storage space. Of course, this beautiful kitchen is equipped with corresponding appliances, such as a SMEG oven and microwave, washing machine, dishwasher, refrigerator, and freezer.

Around the corner the beautiful bathroom with large walk-in shower, toilet, and sink. In addition, a separate WC with washbasin for guests.

FIRST FLOOR
Through a spiral staircase to the top, here is in the former engine room a wellness area with a wonderful Finnish sauna, a massage shower and the garden door to the lovely roof terrace facing south.

NOTA BENE
The house and its interior are one; they belong together, and they are made for each other. Should you feel the same now, it might be good to know that all unique items and beautifully designed furniture pieces are available with the house at additional cost, to be requested from the broker.

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 700.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Woonhuis
Soort
eengezinswoning
Type woonhuis
halfvrijstaande woning
Bouwjaar
1900
Onderhoud binnen
uitstekend
Onderhoud buiten
goed

Tuin

Type
patio/atrium, voortuin, zonneterras
Hoofd tuin
patio/atrium
Ligging
noord, west
Oppervlakte
14 m²

Woonhuis

Kamers
4
Slaapkamers
2
Verdiepingen
2
Woonopp.
138 m²
Inhoud
595 m³
Perceelopp.
1 m²
Ligging
aan drukke weg, aan rustige weg, beschutte ligging, in woonwijk

Energie

Energie label
C
Isolatie
volledig geïsoleerd
Verwarming
c.v.-ketel, vloerverwarming gedeeltelijk

Garage

Type
geen garage

Foto's

Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A
Weeresteinstraat 101A

Neem contact met ons op

Bekijk de actuele rentetarieven en de maandlasten voor deze woning

Een hypotheekadviseur vinden?

Klik hier
Nationale woningbond
Weten wat je gaat betalen per maand?
Bereken hier de maandlasten van je hypotheek
Bereken de maandlasten