in verkoop

De Petersberg

ARNHEM
Aanneemsom
€ 280.000,- t/m € 310.000,-
Status
in verkoop
Bouwnummers
5

Interesse in deze woning?

Zigt Makelaars & Hypotheekadvies

vasb#mvtg.ah
06 52 88 49 36

Wilt u weten of u deze woning kunt betalen?
Kan ik deze woning kopen?

Benieuwd naar de huidige hypotheekrentes?
Bekijk actuele hypotheek rente

Woningwaarde rapport

Omschrijving

Een plek met een verhaal

Jarenlang zat in dit pand Café Petersberg. Je woont dus op een plek waar de drank rijkelijk gevloeid heeft en lief en leed over de toog ging. Een plek waar de kleine jongen zijn vader op kwam halen en een glaasje fris kreeg om nog even tijd te rekken. Een plek ook waar de roddels uit de buurt werden besproken, verdriet werd verdronken en liefdes ontstonden. Een plek waar geschiedenis geschreven werd. Maak jij onderdeel uit van het volgende hoofdstuk?

BUURTCAFÉ
Het bijzondere pand werd in 1928 opgeleverd. Het werd ontworpen door architect N.P.A.M. Van Hassel, in opdracht van de heer Wennekes. De opdracht was om een café met woning, winkel en drie bovenwoningen te bouwen. Beneden in de opvallende ronde torens zaten ooit de dames- en herentoiletten. Ondanks de grote bombardementen die Arnhem troffen, is het café als door een wonder, ongeschonden uit de tweede wereldoorlog gekomen. Café Petersberg sloot in december 2018. En nu kun jij hier wonen!

AMSTERDAMSE SCHOOL
Het pand is een typisch voorbeeld van de architectuurstijl van de Amsterdamse School. Een stijl die zich kenmerkt door expressieve en bijzondere vormen. Iets wat je duidelijk terugziet in de torens. Ook het gebruik van baksteen en verbijzonderingen in de gevels zijn typisch voor de Amsterdamse School. Ook dit zie je terug in de gevel op de tweede verdieping en aan de bovenkant van de torens. Als kers op de taart zijn de torens bekroond met smeedijzeren ornamenten en een koperen dak.

ALLES BIJ DE HAND
De Petersberg ligt op een toplocatie voor wie houdt van alles wat de stad te bieden heeft. Je hebt alles bij de hand, van voorzieningen tot natuur. Maar ook voor gezelligheid zit je hier goed. Je woont precies op de rand van verschillende leuke wijken zoals Klarendal, Onder de Linden, Sint Marten en Sonsbeekkwartier. Een stadse omgeving met nog die ouderwetse volkse touch. Hier kennen de buren elkaar nog en is er tijd voor een praatje op straat.

LOPEND NAAR DE STAD
Via de Hommelseweg loop je zo naar het centrum om uitgebreid te shoppen, een hapje te eten of uit te gaan. Zaterdagochtend vers fruit halen bij een van de winkeltjes in de straat, een kopje koffie drinken in de stad en gelijk even een rondje over de markt, beter kan je weekend toch niet beginnen?

DAGELIJKSE VOORZIENINGEN
Het grote voordeel van een centrum-wijk? Alle voorzieningen zijn dichtbij! In de directe omgeving van De Petersberg zijn basisscholen, speeltuinen (waaronder de populaire, grote speeltuin De Leuke Linde), sportvoorzieningen, supermarkten, eetgelegenheden en buurtwinkels. Ook het openbaar vervoer is in deze buurt prima in orde.

ZIEN EN BELEVEN
Dagje vrij of zin in een stevige wandeling? De parken Sonsbeek, Zijpendaal en Klarenbeek zijn allemaal dichtbij! Je bent zo bij het Openluchtmuseum of Burgers Zoo en op een mooie zomerdag kun je heerlijk zwemmen in Openluchtzwembad Klarenbeek.

Kenmerken

Overdracht

Aanneemsom
€ 280.000,- t/m € 310.000,-
Status
in verkoop
Bouwnummers
5

Maten

Woonopp.
85 t/m 113 m²
Inhoud
290 t/m 339 m³

Foto's

De Petersberg

Types

Neem contact met ons op

Bekijk de actuele rentetarieven en de maandlasten voor deze woning

Een hypotheekadviseur vinden?

Klik hier
Nationale woningbond
Weten wat je gaat betalen per maand?
Bereken hier de maandlasten van je hypotheek
Bereken de maandlasten